сряда, 1 юли 2020 г.

Югоизточна Азия XII част - Манила, Филипини


Полетът от Боракай закъсня и пристигнахме в Манила доста по-късно от предвиденото. Хванахме такси до хотела, който бяхме резервирали - Best Western la Corona Manila в район Ermita, в центъра на града. По принцип не предвиждахме нощни разходки в града, но поради късното пристигане се наложи да излезем да търсим къде да вечеряме. Попаднахме на заведение наблизо с музика на живо.


На следващия ден трябваше да летим за Дубай късно следобед, така че имахме възможност до обяд да се разходим наоколо и да посетим Интрамурос - историческата част на Манила.

В района на ErmitaПопулярните в големите градове превозни средства "Jeepney", на които така и не се качихме.


Наблизо се намира крайбрежния Roxas Boulevard.
Rizal Park


Intramuros е най-стария квартал в Манила. Името му на латински означава "вътре в стените". През 1945 година по време на американски бомбардировки, Интрамурос е  почти унищожен. След Втората световна война започва бавна реконструкция на района. В рамките на квартала се намират най-голямата католическа катедрала в страната, Форт Сантяго, църквата Свети Аугустин и други сгради от испанския колониален период. 

 Catedral de Manila  е седалището на Римокатолическата църква във Филипините и е една от най-важните църкви в страната. 

Palacio del Gubernador

San Agustin Church е единствената сграда останала непокътната след разрушителните бомбардировки от Втората световна война. Построена от камъни в края на XVI, началото на XVII век, това е най-старата църква във Филипините и е включена в Световното историческо наследство на Юнеско.Philippine presidents' gallery

Ако не ви се разхожда пеша, може да разгледате района и по старомоден начин - с "calesa".*КРАЙ*Няма коментари:

Публикуване на коментар