сряда, 19 септември 2012 г.

Почивка на Халкидики ІІ част - Олимпиада

За нас българите Гърция е много достъпна дестинация. Даже за много хора, да отидат на море в Гърция е много по-лесно и близо, октолкото да стигнат до българското Черноморие. Най-популярен естествено е Халкидическия полуостров, поради близоста си до България. Не случайно през лятото стотици коли се стичат нататък всеки уикенд. И защо не - след като знаят, че ги очаква чисто море и красиви плажове. Ние също сме ходили само за уикенда до там, даже без преспиване, а само на плаж през деня.
Мястото на което ходихме е малко след Олимпиада, на около 30-40 километра преди третия ръкав на Халкидики  - Атон. Не ни го е препоръчвал никой, намерих го случайно в Google Earth, докато разглеждах къде е възможно най-близкото местенце с хубави плажове. За разлика от Аспровалта и Ставрос, около Олимпиада има поредица от красиви и не толкова населени заливи. Естествено в разгара на сезона няма как да си сам, но е доста по-уединено.








Тук някой си беше спретнал постоянен бивак, но в случая хората отсъстваха :-) 






Естествено морските таралежи са в изобилие!
















16 коментара:

  1. Много е красиво! Благодаря за приятната разходка! Зани, очаквам с нетърпение да споделиш за поредното пътуване! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря, Дани! И на нас много ни хареса там, следващата година може пак да отидем. А за следващото пътуване - Coming soon ;-!

      Изтриване
  2. Тази година за първи път бях със съпругата ми на Средиземно море-по точно на о.Кипър.Всичко ми хареса ,само една подробност ме разочарова.Това море колкото е красиво и топло ,толкова е солено.В нашето море си плувам спокоен ,че няма да ми щипе на очите или да горчи адски много.Но намерих лесното ----------не си мокрих главата.Дано имаме и ние шанса да видим тази красота.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има нещо вярно, че е доста по-солено от Черно море! Но аз съм намерила решение на проблема за себе си - ползвам очила и шнорхел :-)! Това, което на мен не ми харесва по гръцките плажове е наличието на много морски таралежи и въпреки, че съм с водни обувки все ме е страх да не стъпя на някой!

      Изтриване
  3. Много екзотични снимки!Запечатала си истински красиви кътчета!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Таня! В Гърция сигурно има много подобни красиви местенца, човек само трябва да има време да ги открие :-)!

      Изтриване
  4. Снимките са удивително, но и мястото е страхотно нормално да се получат такива фотоси, даже на първата ако погледнете водата о ляво все едно плува акула, така се е получило поздравления. Не знаех, че на около 30-40 километра преди третия ръкав на Халкидики е Атон. Хубавите неща се получават случайно съгласна съм с това което и вие пишете, всеки си има някакви предпочитания и като препоръча дадено място не означава, че и на нас би ни харесало токова.За разлика от Аспровалта и Ставрос, около Олимпиада има поредица от красиви и не толкова населени заливи. Но си струва да се разгледа и да си почине човек там.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е, ако мястото не е красиво, няма как да се получат хубави снимки :-)! Наистина всички хора са различни - някои предпочитат широки плажни ивици, задължително чадър и шезлонг, бар на плажа, на нас пък ни харесват такива уединени места :-)!

      Изтриване
  5. прекрасни снимки - великолепни са много ми харесват - оставиха ме без дъх - невероятно; наистина в Гърция има невероятни места - толкова обичам такива малки плажове че просто не е истина - поздрави до всички и до скоро

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм ви доставила удоволствие със снимките си :-)!

      Изтриване
  6. Как се казва това заливче, къде се намира?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честно казано не знам името на самия залив, но мястото се намира след село Олимпиада, където има много такива малки заливчета!

      Изтриване
  7. Снимките са много красиви, радвам се че ни писахте и споделихте с нас.Другата година мисля и моето море да бъде там и дано всичко да е ок. Чудесно е да има градина пред вилата е екипирана напълно с външни душове, масички, столове, чадъри и шезлонги и какво ли не. Плажът да е по близо значи още по - добре, да не отделяш много време за ходене пеша а малко по близо като е и хоп веднага се топваш в водата.Какво повече може да иска човек от една почивка.

    ОтговорИзтриване
  8. Какво да кажем, всичките тези снимки говорят сами за себе си, че това е място - рай казано на кратко и само една такава ;люлка ни липса , да легнем и да гледам морето, да чуваме птичките и да се наслаждаваме на една разкошна почивка.Поздравявам фотографа,който се е справил напълно професионално, ще чакаме с нетърпение и следващите ви почивки да споделите тук.

    ОтговорИзтриване