петък, 20 април 2012 г.

Разходка из Барселона

Ако сте за малко дни в Барселона, много е удобно да се закупи двудневен билет за  Barcelona Bus Turistic . Автобусчетата са сравнително на често и имат три маршрута, които обхващат повечето забележителности. Към билета има и книжка с намаления от които може да се възползвате при посещение на обектите. Автобусите са двуетажни и имат аудио гид на 10 езика.
Най-известната улица в Барселона е Ла Рамбла, която започва от площад Каталуня и свършва при паметника на Колумб до морето. Винаги е пълно с туристи, има и много музиканти, мимове и т.н. .
Ла Рамбла


Паметника на Колумб



Може да се качите на върха на паметника срещу такса и да видите Барселона отвисоко. В далечината се вижда и Саграда Фамилия.



Port Vell - пристанището на Барселона

От лявата страна на Ла Рамбла се намира Barri Gottic - eдно от най-хубавите места в Барселона. 


  Mercat de la Boqueria



Iglesia de Santa Maria del Mar - тук цареше много тържествена атмосфера, защото имаше сватба!

Един от символите на Барселона е несъмнено Sagrada Familia, чиито строеж е започнат през 1882 година от известния архитект Антонио Гауди. Той е построил само източната част на сградата, след смъртта му негови ученици продължават работата му, опитвайки се да следват стила му. Църквата все още се строи, като част от нея е отворена за посещения от туристи. Предвижда се сградата да бъде готова през 2026 година, когато се навършват 100 години от смъртта на великия испански архитект.

Качването на някоя от кулите е с асансьор, а на връщане ако искате може да слезете и пеша.





Само че слизането по стълбите не е за хора със слаби сърца :-)! Слиза се по едни тесни, вити стълби, които на всичкото отгоре са без парапет и просто няма начин да не ти се разтреперят краката!

Единственото нещо което ти се иска да направиш като слезеш, е да седнеш и да изпушиш една цигара :-)!


Друго творение на Гауди е парка Гюел - място излязло като от приказките! Гауди го строи по поръчка на индустриалеца Еузеби Гюел, но през 1927 година парка става собственост на град Барселона и е отворен за посещения , входа е безплатен.



Националният дворец на площад Испания


Тук се намират и пеещите фонтани - Font Magica. Вечер става уникално шоу от звук и светлина!


7 коментара:

  1. BRAVO !!! JIVIAH 6 g. V BARCELONA,VARNAH SE PREDI 2 V BG.O6TE EDIN PAT POSETIH MESTATA ,PO KOITO I AZ SAM BIL.......... OSTANA SAMO EDIN SKAP SPOMEN...........

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз с удоволствие бих живяла там! Барселона е уникален град!

      Изтриване
  2. прекрасно, приекрасни сте, снимките са чудесни - мерси за сподлеянето тук с всички нас - много поздрави и до скоро и приятна вечер на всички

    ОтговорИзтриване
  3. ай, не съм съгласна за автобуса, градът си се ходи идеално, верно е че е уморително, но си много вътре в нещата :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Защо? Според мен ако имаш малко време и не си добре подготвен кое къде е, автобуса е много добра опция :-)!

      Изтриване
  4. Разкошно " виртуално пътуване" направих чрез Вашия разказ за Барселона. Никога не съм била там, но е в списъка ми.
    Ето и моето пътуване до Монако: https://vilikat.blogspot.bg/2018/04/blog-post_25.html. Благодаря за посещението в моя блог!

    ОтговорИзтриване