петък, 13 януари 2012 г.

Уикенд в Милано и Лаго ди Комо


Преди две години евтините билети на Wizz air до Бергамо ме провокираха да организирам тридневна екскурзия до Милано през есента :-)! Времето в края на октомври беше прекрасно и изкарахме страхотен уикенд. В Милано няма кой знае какво за гледане - една катедрала, един замък, е, ако се задълбочиш да ходиш по музеи, сигурно има много какво да се види, но идеята на нашата екскурзия не беше такава.
Дуомо ди Милано е издигната на централния площад Пиаца дел Дуомо. Катедралата е изградена от бял мрамор и съдържа елементи от различните стилове. Строежа и започва през 1386г и е приключен окончателно през 1965. По нея има около 3400 статуи изобразяващи каменни чудовища и легендарни герои.  Тя е една от най-високите катедрали в света
. 




Може да се изкачите до покрива на катедралата по стълбите или с асансьор! Сградата е изящна като дантела :-)!











Галерия Виторио Емануеле



При посещението си в Милано, може да видите на живо "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Изображението се намира на стената на трапезарията на църквата Санта Мария деле Грацие. Интересно е, че по време на Втората световна война трапезарията е ударена от бомба, но картината оцелява. Необходимо е да се закупят билети предварително по интернет, вътре пускат по определен брой хора на всеки половин час и снимането е забранено.

Замъкът Сфорцеско


От Милано е много удобно да се посети езерото Комо.



     Ние се повозихме на лодка и отскочихме до градчето Беладжо.



































Милано Чентрале или Централната гара на Милано също е много красива и прилича на музей.



И така приключи нашият уикенд в Милано :-)!

4 коментара:

  1. Е, определено около езерото Комо е много по-интересно и живописно отколкото в Милано. Лично мое мнение!

    ОтговорИзтриване
  2. Естествено! Природните красоти са винаги за предпочитане пред човешките творения :-)!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, планираме пътуване в Италия. Бихте ли ми казали, как пътувахте от Милано до езерото Комо?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Пътувахме с влак от Милано Чентрале. Може да си проверите разписанието на влаковете и цените на http://www.trenitalia.com/trenitalia21.html . Като спирката на която се слиза в град Комо мисля, че се казваше Como San Giovanni. От там е лесно - просто хващате по потока с хората и сте на езерото :-). Само да уточня, че има два вида влакове - регионални, които стигат за около 1час и нещо и мисля, че се прави прехвърляне и по-бързи, които са директни, стигат за около половин час, само че са по-скъпи. Ние ползвахме от вторите.

      Изтриване