понеделник, 31 август 2020 г.

Остров Кефалония, Гърция - II част








Пореден ден в Кефалония: отправяме се към плажове на северното крайбрежие. Пътят минава покрай внушителната гледка към плажа Myrtos. Няма как да не спрем за снимка.



Решаваме да се отбием за половин час и до малкото чаровно селце Assos.








В този край на острова се колебаех между три плажа: Foki, Dafnoudi и Kimilia. Не, че ако решим няма да успеем да отидем и на трите, но предпочитаме да прекараме остатъка от деня само на един. Foki отпада, понеже ми се струва близо до пътя, Dafnoudi и Kimilia доста си приличат, в крайна сметка Kimilia beach ни се видя по-привлекателен и уютен. Отбивката за плажа се намира в село Germanata вляво от пътя посока Fiscardo. Продължава се за кратко по черен път и има нещо като паркинг, след който се върви през горичката около 10-15 минути до плажа. 




Не е изненадващо, че имаше хора, все пак е юли, но някак си не беше натрапчиво. Честно казано, яхтите и лодките, които бяха в залива, като че ли бяха повече от хората на плажа. Сам по себе си, плажът е прекрасен!









Понеже не се предвижда в някой от останалите дни да се връщаме в тази част на острова, решаваме да отскочим привечер за малко и до Fiskardo.










Бях обещала на мъжа ми, че ще отделим един цял ден на любимият му Kato Lagadi, така че това е последният ден, в който мога да си избера различен плаж. Имаше два варианта: Agia Eleni beach и Fteri beachFteri изглежда много екзотично, има два начина да се стигне до него - първият, по-лесен вариант е да се наеме лодка-такси от близкото селце Agia Kiriaki/Zola за 15 евро на човек отиване и връщане. Вторият начин е преход около един час, но указанията, които намерих за това от къде точно започва прехода  ми се струваха леко неясни и имаше голяма вероятност да си изгубим половин ден в лутане. В крайна сметка се спряхме на Agia Eleni beach (плажът, който не можахме да открием в предния пост). Този път решихме да не слушаме maps.me, а да следваме съветите на хората. Трябва да се стигне до село Damoulianata и след това се кара около 4-5 километра по черен път, като пътя стига точно до плажа. Въпреки това, няма много наплив. Освен основният плаж, вдясно има и друго по-малко и уютно плажче на което се настанихме ние. 













Отсреща се вижда Petani.

Последния ден го прекарахме на Kato Lagadi beach. Станахме рано, към 09,00 вече бяхме на плажа, беше истинско блаженство, защото до 10,30 часа си бяхме само ние. След това започнаха да пристигат хора, които оставаха на основния плаж, а ние предвидливо се бяхме настанили на малкото плажче след арката. Единствен минус е, че след 15,00 часа там няма слънце. Указанията за стигане до плажа са в предишната публикация.








На другия ден, трябваше в 12,00 часа да хванем ферибота за Килини (Пелопонес) и понеже Kato Lagadi се намира само на 5 километра от пристанището, единодушно решихме, че вместо да се мотаем безцелно, отново ще станем по-рано, за да освободим студиото, ще направим още един бърз плаж и за да не стоим до вечерта солени ще си напълним няколко бутилки с вода, да се изплакнем преди да влезем в колата. И ето ни отново в най-хубавото време за посещение на "нашия плаж" - сутрин, когато няма абсолютно никой. 

Точно в 12,00 часа бяхме на ферибота за Килини.



Свързани публикации: Остров Кефалония, Гърция - I част

Няма коментари:

Публикуване на коментар