неделя, 31 март 2013 г.

Разходка из снежно Бергамо

Вече няколко пъти ни се случва да летим с прекачване до летище Orio al Serio или иначе казано Бергамо. Досега все нямахме възможност да отскочим до градчето, а бях чувала много добри отзиви за него. И ето, че на път за Тенерифе ни се отдаде тази възможност. Билетите до Бергамо ги купихме около Коледа за никакви пари, между другото седмица по-късно паднаха още цените до ненормалните 10 лева с включен банков превод, нооо кой както се уреди :-)!

След двучасов полет, в 8 часа сутринта вече бяхме на летището. Оставихме багажа на съхранение и хванахме автобуса за града (спирката на летището е точно пред изхода "пристигащи"). Бергамо се намира на около 5 километра от Orio al Serio и автобусите са с честота на около 20 минути. Билетът струва 2.10 евро еднопосочно, но ако имате повече време може да си купите 24-часов билет, чиято цена е 5 евро (той мисля, че включва всякакъв вид транспорт, включително фуникуляра). Пътуването трае около 20 минути. Ние не бяхме наясно къде точно да слезем,  искахме да разгледаме стария град и слязохме на последната спирка на Citta Alta, което всъщност е стария град. Имахме на разположение около 3 часа за разглеждане преди да се върнем на летището.

Бергамо или по-точно старата му част се оказа наистина много приятно градче. Улиците бяха пусти. Явно повечето туристи бяха като нас - преминаващи и запълващи времето си между два полета.












Интересни торти... и цени... :-)


Piazza Duomo




 Piazza Vecchia





Имахме намерение да хапнем по една вкусна италианска пица преди полета, но каква беше изненадата ни когато влязохме в няколко заведения и ни казаха, че започват да сервират обяд след 11.30 часа?! Хубаво де, ама ние не разполагахме с толкова време и видяхме една пекарна където продаваха пици на парче.Решихме да ги пробваме (не, че имахме голям избор - трябваше да избираме между това или сандвичите на летището) и те всъщност се оказаха много вкусни - при това имаше огромно разнообразие...

На моменти се чудехме дали изобщо ще можем да излетим при тази видимост и да стигнем до слънчево Тенерифе :-)? Изобщо не можех да си представя, че всъщност сме тръгнали на море и само след няколко часа ще отидем на съвсем различни климатични условия.



И завършвам с любимата ми снимка :-)!






























2 коментара: