неделя, 6 януари 2013 г.

Средиземноморски круиз ІV част - Остров Ибиса



26.09.2012
През нощта температурата беше много приятна, около 20 градуса, корабът беше акостирал, така, че нашата каюта гледаше към града и можехме да се наслаждаваме на светлините  му. Станахме по изгрев слънце, което по това време на годината, на остров Ибиса значеше 07.45 часа :-). Закусихме набързо и се отправихме на разходка.


Според дневната програма имаше шатъл от кораба до града за 13 евро на човек. Както споменах в предишната част от пътеписа, кеят на който беше нашият кораб е на около 4 километра от центъра и само щяхме да изгубим от и без това ограниченото ни време за разходка, ако тръгнехме пеша. Но и цена 13 евро на човек също ни се струваше доста и решихме, че след като сме четирима, за нас най-изгодния вариант е с такси. На кея имаше и влакчета, които бяха по 4 евро(в момента ми се губи дали това беше цена в една посока или двупосочно), както и да е, ние избрахме като начин за придвижване таксито, което ни излезе 10 евро на посока и пътуването е много по-бързо и комфортно.
Нашата цел бе стрият град или наричан още Dalt Vila, посторен на малък хълм, с кокетни бели къщи и тесни калдъръмени улички. Той е заобиколен от крепостни стени, издигнати някъде през XVI век.
















MSC Orchestra
























След двучасовата ни разходка, седнахме да отморим с по една бира Estrella Damm.



Отново на пристанището, за да хванем такси и да пристигнем навреме за качването на кораба.

Този кораб никога не успях да го снимам целият отблизо, както и нямам нито една снимка на предната му част, винаги акостираше със задницата :-).

В 13 часа отплавахме за Тунис. 


Очакваха ни 24 часа в открито море и през това време можехме да се отпуснем и наслаждаваме на това, което ни предлага кораба. Местата около басейните този следобед буквално бяха препълнени.
Аниматорския екип добре се беше погрижил за  гостите да не скучаят, постоянно имаше някакви забавления около басейна или по баровете. Аз се включих в коктейлите, танците и аеробиката :-)!



Вечерта в програмата на театъра беше ред на "Цирк".

Наслаждаваме са на концерта в атриума.

Много ни хареса този ден в Ибиса, може би някой ден ще се върнем отново, за да полежим на прекрсните плажове на острова и да вкусим от нощния живот ;-).


Следва продължение..."Средиземноморски круиз V част - Тунис"


6 коментара:

  1. Отново чудесни снимки, Зани! Невероятни спомени! Благодаря за споделеното! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря, Дани :-)! Успешна седмица ти желая!

      Изтриване
  2. страхотно изглежда, Зани. Ибиса ми е стара цел. Някой ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ние някой ден сигурно ще се върнем за по-дълго :-)! От местата на които съм била досега, засега фаворит ми е Сарденя - бих почивала там всяка година, ако няма толкова много места, които искам да видя. Фуертевентура също има страхотни плажове.

      Изтриване
  3. Ибиза е интересна,но не колкото Майорка.Нощният живот на Ибиза е същият,но в пъти по-скъп(коктейл 12 евро минимум,а входа за клубовете не е под 50 евро.Освен това Майорка е по-разнолика и има много повече исторически забележителности,пещери,градчето Валдмоса на Шопен и Жорж Санд и традиционна вечер Son Amar в испанско имение в покрайнините на Палма.Не е за пренебрегване и катедралата,която е най-красивата в Европа,според мен,както и че до Майорка има летни чартъри,а до Ибиза трябва да се лети от Барселона с прекачване и бюджетно излиза по-скъпо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагаме че е така! Не съм запозната подробно и с двата острова :-)! Но Майорка определено ни е в плановете за някоя лятна почивка! Повече от сигурна съм, че ще ни хареса :-)!

      Изтриване